Brian Fallon en röststark sångare med sitt nya band på Pustervik – Torsdag 14 juni 2018

Amerikanen Brian Fallon kom nu med sitt nya band the Howling Weather till Pusterviks stora klubbscen torsdag 14 juni. En turné på 38-åringen nya album Sleepwalkers, utgivet i februari.

Brian har en bakgrund i gruppen the Gaslight Anthem, vilka fanns 2007-2015 men nu har satts i vila. De kom från New Brunswick, New Jersey och hade ett sound i lite punkartad rock. Jag såg dem på Trädgårn i april 2013 och minns det som lite av en besvikelse eftersom det var såpass högenergiskt att Brians texter inte gick fram i alltför hög volym.

Brian har en grymt stark röst, kan påminna om Bryan Adams och även Bruce Springsteen, men som med förra bandet så var det för hårda trummor. Sättningen denna kväll var inte särskilt spännande med Ian Perkins på gitarr, Matt Olsson på trummor och Nick Salisbury på bas. När Brian sätter sig vid pianot efter en halvtimma kommer en efterlängtad variation.

Brian hyllade Eric Clapton i ett mellansnack mitt i och där vi fick en fin Bell Bottom Blues, känd från Derek & the Dominoes-albumet. Bäst annars kanske när han går över till piano i Steve McQueen. Efter den kom tuffa Handwritten, den enda från the Gaslight Anthems repertoar, med gitarrduell mellan Brian och Ian.

Fin låt var också Smoke som Brian gjorde helt ensam med akustisk gitarr. Sista låt de gjorde är öppningsspår på nya albumet och var också den riktigt bra.

Summa summarum är väl att det är bra när hans texter väl hörs och att han borde se sig om efter en mer nyanserad kompgrupp och då framförallt en ny trummis. Det svängde aldrig när han kom igång. Tänk om Brian Fallon hade ett band i stil med E. Street Band med sig. Då skulle hans många fina låtar komma till sin rätt lite bättre.

Vi var ca. 300-350 personer inne och vi fick en ganska precis 90 minuters konsert.

Låtlista

——————-

 1. My Name Is the Night (Color Me Black)
 2. Forget Me Not
 3. Come Wander With Me
 4. Red Lights
 5. Ladykiller
 6. I Witnessed a Crime
 7. Painkillers
 8. Little Nightmares
 9. Bell Bottom Blues
 10. Neptune
 11. Steve McQueen
 12. Handwritten
 13. Rosemary
 14. Wonderful Life
 15. Smoke
 16. Etta James
 17. If Your Prayers Don´t Go To Heaven
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *