James Intveld – honky tonk-musikens kanske främste idag – kom till lilla Pusterviks matsal – Onsdag 27 juni 2018

James Intveld från Nashville med tight kompband bjöd på honky tonk-musik av gammalt gott 60-tals-stuk i två timmar uppe på Pusterviks matsal onsdag 27 juni. Egna låtar i rockabilly och tuff 60-tals country men också flera kända från bl.a Waylon Jennings, Johnny Cash och Johnny Paychecks repertoar. Se låtlistan längst ned i inlägget.

Bra ljud hela tiden under en minnesvärd kväll inför en tyvärr väldigt liten publik på kanske 40 personer. Vilket fint sound från Bob Gothar på sin Fender, som han fick att låta som en pedal steel i många låtar. Gothar som spelade i Göteborg med Heather Myles 1996, Övriga i bandet var på trummor Yves “Deville” Ditsch och en basist med efternamn Ludovicus.

James Intveld kom fram med en retro-rockabilly och country-stil i Los Angeles under 80-talet och var en del av samma countryrock-scen som ex. Dwight Yoakam och Rosie Flores. Liksom rockband som X och The Blasters. I det senare har han ingått till och från genom åren.

Uppväxt på Hank Williams, Lefty Frizzell och Elvis var det passande att han på 80-talet ingick i husbandet på legendariska Palomino Club i San Fernando Valley. Men de senaste tolv åren har denne idag 59-årige otroligt vitale artist varit bosatt i Nashville.

Senast och faktiskt enda gången James spelat i Göteborg var när han ingick i bandet med Rosie Flores på Gillestugan i maj 1991. Rosies hit Crying Over You skrevs av James. Däremot har han varit på många andra orter i Sverige genom åren.

Låtlista med benägen hjälp av flitige Bo Olsson
————————————————————-

Somewhere Down The Road

Living Without You

We Gotta Boogie

Stop The World

Motel Time

Rocky Road Blues (B.Monroe)

Crying Over You

Standing On The Rock (Ozark Mountain Daredevils)

Blue Blue Day (Don Gibson)

Brown-Eyed Handsome Man (C. Berry)

Barely Hangin´On

Folsom Prison Blues (J.Cash)

Modern Don Juan

Love Calls

One Sweet Letter

Pretty World

Silver Wings (M.Haggard)

All The Way From Memphis

Let´s Get Started

Walking The Floor Over You (E.Tubb)
Six Days On The Road (D. Dudley)
Matchbox (C.Perkins)
Ring Of Fire (J.Cash)
Wine Spo-De-Odie, Drinking Wine, Wine Wine (Sticks McGee)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *