MC50 med Wayne Kramer i imponerande tight konsert på Lisebergs stora scen – Onsdag 20 juni 2018

Wayne Kramer kom med sitt MC50 till Lisebergs stora scen onsdagen 20 juni. Den i år 70-årige gitarristen är ende medlem kvar från det legendariska rockbandet MC5 från Detroit. Med fräscha något yngre musiker vid sidan gör han nu en turné i samband med att det är 50 år sedan albumet Kick out the Jams spelades in (dock utgivet först i februari 1969).

En längre USA-turné startar i september, men redan nu är de i Europa och detta var enda Sverigespelningen. Kring Wayne fanns tre riktigt bra medmusiker plus sångare. Gitarristen Kim Thayil från bandet Soundgarden, trummisen Brendan Canty från Fugazi, basisten Dug Pinnick, från King’s X och frontmannen Marcus Durant från Zen Guerrilla.

De körde hela albumet Kick Out the Jams ikväll. I regn från start som bara blev värre efter en kvart, men det glömde man nästan bort. Undrar om det var mer än 1500-2000 personer som lyssnade. Förbandet the Nomads hade visst haft bara något hundratal åskådare.

MC50 var överraskande bra, en riktig dos rock´n roll med Waynes och Kims sköna gitarrspel i förgrunden. Wayne sjöng lead på första låten Ramblin´Rose, men därefter var det Marcus som sjöng fram till extranumren.

Marcus Durant som nog medvetet försökte se ut exakt som bandets originalsångare Rob Tyner, var väl enda svagheten med konserten. Hans röst kom inte fram särskilt bra i det rätt tunga kompet, men passade bättre för de mer psykedeliska låtarna mot slutet av ordinarie set.

Som extranummer fick vi några av deras andra kända låtar, två från albumet Back in the USA från 1970; Looking At You och American Ruse samt den låt de hämtade från Thems repertoar, I Can Only Give You Everything.

Låtlista

————-

Ramblin’ Rose
Kick Out The Jams
Come Together
Rocket Reducer No 62
Borderline
Motor City Is Burning
I Want You Right Now
Starship
———————————————————
Looking At You
I Can Only Give You Everything
American Ruse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *