Ellen Sundberg tolkade Kjell Höglund på Taubescenen – Lördag 4 augusti 2018

Singer/songwritern Ellen Sundberg från Jämtland – känd för många spelningar i Rootsy-sammanhang – kom till Lisebergs Taubescen lördag kväll den 4 augusti. Hon är ute med en turné efter sitt nya album Du sålde min biljett där hon tolkar en annan jämtlänning, Kjell Höglund. Med på scen hade hon två man, Tomas Hartwig och Robin Lindqvist på klaviatur resp. trummor.

Det finns många låtar att välja bland förstås med en sådan trots allt ganska produktiv låtmakare som Höglund. Hans texter är något alldeles extra men när jag nu hör dem tolkas av Ellen tänker jag på hur bra hans melodier är också, kanske enkla men ändock så snygga och passande. Ellen med band gör sina egna arrangemang men ändrar inte tempon och hon låter hela tiden texterna bära.

Innan spelningen väl började hör vi en uppläsning på band av början till texten av Kjells 15 minuter långa Häxprocess. Därefter kommer verser ur den upplästa under fyra-fem gånger i mellan låtarna. Hon gör sedan resten av låten på scen i dryga 9 minuter. Ett lite märkligt grepp som jag inte tycker fungerade särskilt bra. Hade det åtminstone varit Kjell Höglunds egen röst. Men när hon väl sjöng låten var den verkligt bra.

Första låt med stort bifall blir Genesarets sjö  och likaså förstås efter Man vänjer sig. Denna följdes av långa Häxprocess och sist När tåget lämnar perrongen. Som extranummer Jag hör hur dom ligger…, den enda låt om inte är med på hennes skiva från i våras

Låtlista

———————————–

Brustna drömmars boulevard
Stormen före lugnet
Du sålde min biljett
Genesarets sjö
De fördömdas ö
Pandoras ask
Man vänjer sig
Häxprocess
När tåget lämnar perrongen
—————————————————————-
Jag hör hur dom ligger med varandra i våningen ovanför

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *