Linda Gail Lewis, Augie Meyers och Gene Taylor i Frillesås – Onsdag 15 augusti 2018

Det blev en helkväll för vänner av rootsmusik nere i Frillesås onsdagen 15 augusti, Vi var dryga 100 personer uppe på ett smäckfullt loft i mysiga Hasse Loge som fick uppleva en helkväll med variation, även om alla tre huvudakterna var keyboardister.

Först kalifornienfödde Gene Taylor (född 1952) i en fin boogie woogie-show. Några sköna äldre låtar ensam annars för det mesta med Micke Finell på saxofon, Bland låtar fanns Rainin´In My Heart, Walking To New Orleans, Sweet Home Chicago och Shake Rattle And Roll. Cirka 50 minuters spelning.

Augie Meyers & the Swedish Tornados körde i dryga timmen. Augie på sång och orgel men också dragspel på två låtar, Dinero och Hey Baby Kep Pa So. Den nu 78-årige Augie verkade i fin form och var pratglad mellan låtarna. Rösten har ju aldrig varit särskilt stark men han är ändock personlig i sin stil och en lugnare låt som berörde var Mama Came To Visit Me In Texas. Liksom hans version av Leadbellys In The Pines.

 

Det blev skrönor kring hans uppväxt i San Antonio och vi fick förstås några av de nummer han spelade in ihop med barndomskompisen Doug Sahm i gruppen de hade tillsammans, Sir Douglas Quintet. Från den repertoaren fick vi öppningslåten Is Anybody Goin´ To San Antone, Wasted Days & Wasted Nights, Who Were You Thinkin´ Of, Meet Me In Stockholm och allra sist Mendocino. Vi fick också t.ex Mathilda, Did I Tell You och Wild Side Of Life.

I bandet ingick Micke Areklew på gitarr, Micke Finell på saxofon, Peder Sundahl på trummor och Brian Marston på bas.

 

Linda Gail Lewis kompades av Micke Finell på bas, Micke Areklew på gitarr och Peder Sundahl på trummor och det var en rivstart med Boogie Woogie Country Gal, följt av några Elvis-covers och sköna stories om hennes möten med Elvis. korta fina mellansnack har hon och överhuvud taget känns Linda så underbart äkta i allt hon gör på scenen. Bland de bästa låtarna under kvällen var I´ll Sail My Ship Alone, Crazy Arms, Blueberry Hill, Rip It Up, Bonnie B., You Win Again.  se fullständig låtlista nedan

 

Även några låtar ur nya albumet Wild Wild Wild, en duokiva ihop med Robbie Fulks, som är en succé i USA just nu. Härifrån fick vi titellåten, den fina balladen Hardluck, Louisiana och riviga Round Too Long, egna låtar som smälte in perfekt bland rockklassikerna ikväll.

Det blev till 75 minuter med en Linda i toppform. Hon briljerar med sitt drivande pianospel förstås,  sin riviga röst och sin spelglädje. Stående publik i rejält rockig avslutning med förstås Jerry Lees allra mest kända låtar och allra sist Good Golly Miss Molly.

 

Låtlista Linda Gail Lewis
————————————-
Boogie Woogie Country Gal
Blueberry Hill
Let´s Have A Party
A Fool Such As I
Hardluck,Louisiana
Cotton Fields
Sea Cruise
I´ll Sail My Ship Alone
Rip It Up
You Win Again
Wild Wild Wild
Round Too Long
Ring Of Fire
All Shook Up
Roll Over Beethoven
Bonnie B.
High school Confidential
Whole Lotta Shakin´Goin`On
Great Balls Of Fire
Good Golly Miss Molly
 
Gene Taylor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *