Lill Lindfors med gäst Anders Linder under Kulturkalaset – Fredag 17 augusti 2018

Lill Lindfors kom till Kulturkalaset inne i Cirkustältet på Trädgårdsföreningen fredag 17 augusti . Med sitt vanliga band med Mats Norrefalk på gitarr och Claes Crona på piano. Kompletterade som ofta med Johan Löfcrantz Ramsay på trummor och Johan Granström på bas. 

Efter en halvtimma kom även Anders Linder som gäst. Han började med klarinettspel på en jazzig En vän på  sjöng sedan duett med Lill i Did I Tell You , gjorde ett virtuost eget nummer där han körde trumsolon fast utan trummor och sjöng sedan med henne i All Of Me. Kul inslag i showen med paret som samarbetade så ofta på 60-talet. Jag har deras LP Påsen i min skivsamling, inspelad live 1967 på Hamburger Börs och där de också slutar med just All Of Me.

Lill är ständigt aktuell känns det som och i år fick hon ta emot Cornelis-stipendiet för sitt bidrag till svensk musik. Hon har en verkligt omväxlande repertoar, behärskar visa, jazz, schlager och pop och är suverän i sina mellanprator och sin frasering. Musiken är kongenial, särskilt Mats Norrefalks soprangitarr är ljuvlig och väldigt medryckande och Claes Crona är en klippa i alla sammanhang  och förmedlar en särdeles spelglädje på pianot.

Hon har under sommaren gjort två timmars konserter oftast,  men fick här nöja sig med en timma. För kort förstås men det var däremot aldrig forcerat och publiken stortrivdes i tältet.

 
 
Låtlista 
———————————————————————————————-
Kom se mig
Medley: I Folkets Park (Don’t Get Around Much Anymore) Miss O’Day (Honeysuckle Rose)
Jag vill nå dig (Längtans samba)
Me and Bobby Mc Gee (Sång även av Mats)
En vän på andra sidan viken (med Anders på klarinett andra halvan)
Did I Tell You (Duett med Anders)
Anders trumsolo-sketchnummer
All Of Me (med Anders)
Sången han sjöng var min egen
Låt mej va´- de´é bra
En sån karl/En man i byrån
———————————————————
Första extranumret blev bara en minut innan hon tvingades bryta för nästa akt som skulle in. Normalt långa Musik ska byggas utav glädje hann hon bara börja på och den  föregicks av  korta inslag med Vi gå över daggstänkta berg och I sommarens soliga dagar.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *