Calexico gjorde Pusterviks publik saliga i grym konsert – Tisdag 21 augusti 2018

Amerikanska Calexico kom tillbaka på Pustervik igen tisdagen 21 augusti. Det är sex år sedan de var i Göteborg och då på samma spelplats. Det är rock med rötter, bl.a mexicansk cumbia musik på en del låtar. Lite av Buena vista-stuk emellanåt, Varierat värre. Bandet bildades ju också nere i Tucson i Arizona med influenser av diverse musikstilar.

Ledarna Joey Burns på sång/gitarr (sköna korta mellansnack och i toppform ikväll) och John Convertino på trummor har här hittat helt rätt med de musiker de har runt sig nu. Här fick vi dragspel, pedal steel, guitarrón, två trumpeter och maracas. Musikerna bytte ständigt instrument.

En enormt bra konsert där de fyra extranumren tog tag i publiken på ca 600-700 rejält. Kanonljud där alla instrument och sång hördes. Extra eloge till trumspelet från John.

Jag visste ju att de var bra live efter att ha sett dem två gånger förut men det här blev årets hittills största konsertupplevelse. Egna starka låtar med väl valda covers i Alone Again Or och Learning To Fly. Bägge dessa var i helt lysande versioner. Dessutom allra sist Corona, en lite punkaktig låt i original gjord av Minutemen på 80-talet.

Låtlista med tack till Bo Olsson

——————————————

The Black Light 
Under The Wheels
Voices In The Field
The Town And Miss Lorraine
End Of The World With You
Dead In The Water
Unconditional Waltz
Girl In The Forest
Cumbia De Donde
Stray
Sunken Waltz
Thrown To The Wild
Rosco Y Pancetta
Inspiracion
Music Box
Alone Again Or
Flores Y Tamales
Crystal Frontier
—————————————
Glowing Heart Of The World
Another Space
Learning To Fly
Corona 

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer på scen, personer som spelar musikinstrument, konsert och natt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *