Nicole Atkins – Efterlängtat besök av röststark sångerska på Pustervik – Söndag 26 augusti 2018

Den amerikanska sångerskan Nicole Atkins från New Jersey kom äntligen till Göteborg,  som förakt till Dylan LeBlanc söndagen 26 augusti. Hon kompades av LeBlancs femmannaband The Pollies med bl.a Jay Burgess på gitarr. En cellist var också med och viktig för soundet som var riktig bra retro pop/soul av ett snitt man sällan hör någon behärska så bra som ikväll. Hon spelade själv gitarr på vissa låtar men det var ingen repertoar där vi fick gitarrsolon alls egentligen. Smakfullt.

Nicole har en fenomenal röst och hon var verkligen scensäker. Hon fyller 40 år i oktober och har rutin från många år i branschen. Hon har varit en flitig gäst på TV-talkshower hos David Letterman och Conan’ O´Brien m.fl och  framträtt i engelska Later… with Jools, men också turnerat världen över, både under eget namn och som öppnare för bland annat The Black Keys, Mavis Staples, JD McPherson, Nick Cave, Old 97s, Primal Scream, Chris Isaak och många fler. Hon gör förstås också egna spelningar som och var även i somras med på Newport Folk Festival.

Hennes nu klassiska debutalbum Neptune City kom ut redan 2007, faktiskt inspelat delvis nere i Tambourine-studion i Malmö med Tore Johansson som producent.

Förra året kom iallafall Nicole Atkins med comebackalbumet Goodnight Rhonda Lee, en vintage-soul-pop-historia inspirerat av artister som Bobbie Gentry, Carole King och Dusty Springfield. Rhonda Lee, huvudkaraktären från albumet är ett slags alkoholist-alter-ego.

Vi fick ett antal ur nya albumet men också som de fina två sista ur Neptune city-albumet. Konserten varade i ganska precis 40 minuter och det var ju synd att hon inte fick vara huvudakt för en längre show hade hon gärna fått göra. Egna låtar förutom en skriven av Carole King sade hon till mig efteråt. Vet ännu inte vilken men näst sista tyckte jag hon sade.

]

Med Nicole vid hennes merch efter spelningen

Låtlista
__________-

War Torn
Darkness Falls So Quiet
A Little Crazy
Goodnight Rhonda Lee
Sleepwalking
A Night Of Serious Drinking
Listen Up
Brooklyn´s On Fire
Neptune City (Solo + Cello)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *