Levellers firade 30-årsjubileum och kom till Pustervik – Onsdag 10 oktober 2018

Brittiska folkrockbandet Levellers är ute på sin 30-års jubileumsturné och kom till Pusterviks stora klubb onsdagen 10 oktober. Energin fanns kvar och det blev en konsert som växte efter hand. Punkig attityd.

 

Det är samma medlemmar sedan tidigt 80-tal i den här gruppen som bildades i Brighton 1988 och de är förstås verkligt samspelta. Från 1990 är det en fast kvintett med Mark Chadwick på sång, Simon Friend, sång/gitarr, Jonathan Sevick, sång/gitarr, Jeremy Cunningham på bas och Alan Charlie Heather på trummor.

 

Mark Chadwicks röst är en verkligt viktig del i soundet, men hans sång gick inte helt fram i första delen mest på grund av att basen var för hög. En halvtimma in kom Stephen Boakes in och spelade digeridoo på två nummer , bl.a hiten One Way och då blev det framgent bättre. Sista halvtimman riktigt bra. De två första extranumren Fifteen Years och What A Beautiful Day bäst.

 

Drygt 300 personer var inne och det var kul att se gruppen igen hela 25 år sedan sist när de spelade på Kåren. Missade dem på Sticky Fingers 2014.

Låtlista
 1. England My Home
 2. 100 Years of Solitude
 3. World Freak Show
 4. The Fear
 5. Wheels
 6. Aspects of Spirit
 7. Julie
 8. This Garden
 9. One Way
 10. Too Real
 11. Men-an-Tol
 12. Accidental Anarchist
 13. Truth Is
 14. Carry Me
 15. Far From Home
 16. Dirty Davey
 17. The Cholera Well
 18. Fifteen Years
 19. What A Beautiful Day
 20. What You Know
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *