Contact kom tilll Pusterviks stora scen och gladde oss stort – Torsdag 18 oktober 2018

Contact har plötsligen återuppstått i år och efter spelningen på Lisebergs Taubescen i somras var det nu dags för en klubbspelning på Pustervik torsdag 18 oktober.

Deras repertoar består mestadels av dryga 45 år gamla låtar. Som stått sig verkligt bra än idag och låter  tyngre nu än då genom bl a Jonas Isacssons gitarrspel. Sång mest från Ted Ström varvat med en del från Lorne de Wolfe. Med Claes Palmqvist och Kristin Freidlitz dubbla fiddlande på många låtar fick vi en härlig folkmusikstämning. Detta är Sveriges Fairport Convention kan man säga.

Från Teds solomaterial fick vi Vintersaga och ur Lornes kom Hansson de Wolfe United-klassikern Var kommer barnen in. Magiskt höra den senare framförallt. Annars de låtar de hade på sina två album på 70-talet förutom låten Hon fattas mig som var nygjord för en samlings-CD som kom 2004. Den sjöng Lorne och det var en höjdare.

En riktigt bra konsert på ca 75 minuter med extranumren Samma vindar… och Fyrvaktarens dotter som kanske kvällens toppar. Ted Ströms frasering imponerar ännu och vilka fina texter gruppen har. Dock tämligen lite folk i lokalen, kanske 125-150 hade kommit.

Sättningen var ikväll;  Tre originalmedlemmar Ted Ström – Sång, Piano, Lorne de Wolfe– Sång, Bas och Claes Palmqvist – Fiol, Mandolin, Kornett. Samt Jonas Isacsson – gitarr, Kristin Frid – fiol och Teds söner Albin Ström – keyboards/gitarr/bakgrundssång och Johan Ström – trummor.

Ersatta sedan spelningen på Liseberg 7 juli var Björn Holmsten/sax, flöjt och Gaia Pilossian/fiol.

Låtlista


Fisken
Ogräset Sprider Sig På Vallarna
Jag Är Lite Lessen Ikväll
Grannlåt  (Sång Lorne)
Fly Mig En Sommar
Ode Till En Fjord
Vargarnas Natt
Hon Fattas Mig (sång Lorne)
Guldkalven
Nattens Drottning (sång Lorne)
En Vintersaga
Var Kommer Barnen In (sång Lorne)
Hon Kom Över Mon
—————————————————–
Samma Vindar Samma Dofter
Fyrvaktarens Dotter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *