Trampled By Turtles – ett akustiskt band från Minnesota kom till Pustervik – Onsdag 14 november 2018

Trampled by Turtles från Duluth, Minnesota kom till Pusterviks stora klubb onsdagen 14 november. Ett helt akustiskt band som kan betraktas som ett bluegrass/countryfolkrock-band. Ett string band som man säger i USA. De är aktuella med albumet Life Is Good On the Open Road, deras åttonde album sedan debuten 2004.

Ledare är Dave Simonett på akustisk gitarr och den som sjunger lead på alla låtar. Vidare Erik Berry på mandolin, Ryan Young med fiddle, Dave Carroll på banjo, som min vän Thomas Buskhagen påpekade han inte spelade som i bluegrass utan mera som i rockig folkmusik. Vidare Tim Saxhaug på fyrsträngad akustisk bas samt Eamonn McLain på cello. Alla var med och stöttade med bakgrundsång och gruppen var verkligt samspelt på alla sätt och vis.

En blandning av oldtime, bluegrass (utan den höga stämsången dock) och folkrock. Otroligt skickliga instrumentalister var de alla men det blev ändå aldrig någon verklig tändning för min del trots allt. Lite för enahanda kanske, inga påannonser värda namnet heller inför låtarna.

Vi var också väldigt få i lokalen, kanske ca. 130 personer och det hade förstås passat bättre att de spelat uppe i matsalen. Tilläggas kan att de dragit runt 300 personer nere i Tryckhallen i Falkenberg fredagen innan  (9/11) och att de i USA drar väldigt stor publik enligt uppgift. Detta var deras sista spelning under en lång Skandinavien-turné och de lär komma tillbaka. Trots allt skulle jag väldigt gärna se den här gruppen fler gånger.

 Låtlista

————
The Middle 
Right Back There We Started
Kelly´s Bar
Life Is Good On The Open Road
We All Get Lonely
Victory
Truck (Instrumental)
Keys To Paradise
Repetition
Widower´s Heart
Alone
Annihiiate
Wheaton
Good Land (Instrumental)
Codeine
I Learn The Hard Way
Wait So Long
——————————
Whiskey

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *