Tove Gustavsson – ny sångstjärna kom till Kungsbacka med sitt fina band – Lördag 24 november 2018

Bluesrock mitt på eftermiddagen bjöds det på i Restaurang Ester i Kungsbacka lördagen 24 november. Stockholmsbandet på besök var sångerskan Tove Gustavsson med band där rutinerade pappa Kjell Gustavsson fanns med på trummor. Det var första gången jag hörde henne live och överhuvudtaget imponerade hon på mig. En härligt hes röst som passade perfekt för det här materialet.

Det var också en fröjd att höra de två gitarristerna Matte Gustafsson och Jens Frithiof, som när de kom igång i dueller fick mig tänka på the Allman Brothers Band. På bas säkre Surjo Benigh som ihop med trummande Kjell hade ett härligt driv i kompet.

Mest egna låtar ur det album hon gav ut i december fjol, Blue – Songs From A Diary. De öppnade med en låt ur detta, Voodoo Night. Men låt två var en cover av Eyes On the Prize som vi hört med bl.a Mavis Staples. Som låt fyra en version av Democracy, skriven av Jenny Bohman. Denna tyvärr i förtid bortgångna sångerskan och låtskrivaren nämnde Tove som en stor förebild.

Tove var i sin stil lite av soul och R&B mer än ren blues. Men det var också rockigt genom gitarristerna. Bland låtar som satt bra  i de två seten på vardera dryga 40 minuter fanns I Can´t Go On Like This, Walk Of Shame och You Didn´t Mean A Thing, alla från hennes debutalbum.

 

 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *