Andrew Combs och Charlie Whitten – två bra amerikanska singer/songwriters först ut på Pustervik i år – Måmdag 14 januari 2019

Bra start på konsertåret med besök av två musiker från Nashville. Andrew Combs tillbaka denna måndag 14 januari 2019 på samma scen uppe i Pusterviks matsal som senast i maj 2017. Då hade han tremannaband med sig med Charlie Whitten på bas. Denne var nu på gitarr, mestadels elektrisk men också några med akustisk.

Charlie Whitten

Charlie, som fyller 29 i februari, var så sent som i höstas supportakt på Konserthuset till Sarah Klang och fick nu en egen avdelning först. Under 40 minuter visade han upp bra Americana med starka egna låtar där det fanns drag av Jimmy Webb. Bra gitarrist, skönt mellannack, visslandet på flera av låtar var effektfullt och rösten fascinerande. Det gav mersmak och ser honom gärna igen.

Charlie och Andrew hade fint samarbete

Därefter kom Andrew Combs in och Charlie kompade och stod även för stämsång på många låtar under den 75 minuter långa konserten. Andrew har en härlig röst och en liten fin låtskatt nu. Det senaste, hans tredje album Canyons Of My Mind kom i början av 2017 och vi fick de flesta av dessa låtar. Med toppar i Rose Color Blues, Dirty Rain, låten till frun Kristina Better Way och finstämda Hazel som kom allra sist. Dessutom presenterade han fyra kommande låtar vilka alla var bra.

Andrews debutalbum Worried Man kom 2012 och han berättade från scen att det nu skulle återutges i England. Ur detta fick vi fina countrylåten Too Stoned To Cry.

Man kanske i längden saknade ett mer fullt band som senast, men Andrew har såpass starka texter och melodier att det fungerade bra så här och de flesta av de cirka 100 i publiken var av allt att döma mer än nöjda med kvällen

Det var Sverigepremiär och efter en tur till Norge når de Umeå, Östersund, Stockholm, Kristianstad och Malmö framöver. Rekommenderas varmt

Låtlista

—————–

Andrew Combs/Charlie Whitten med tack till Bo Olsson

Rose Color Blues
Rainy Day Song
Laura Lee
All These Dreams
Firestarter (Ny)
Too Stoned To Cry
Better Way
Dirty Rain
The Stone (Ny)
Bloodhunters
Suwannee County
Stars Alone (Ny)
Dry Eyes (Ny)
————————————
Foolin´
Hazel

Låtlista Charlie Whitten

Three Horses
Balance
Since She´s Gone
Marksman
Virginia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *