Larkin Poe kom äntligen till Göteborg – Fredag 28 juni 2019

Det var amerikanska Larkin Poe som var sista akt första kvällen av Göteborg Blues Festival den 28 juni i sköna Slottsskogen vid vattnet nere kring Villa Belparc. Skön attityd på systrarna Rebecca och Megan Lovell som utgör Larkin Poe, förstärkta på bas och trummor med Brent “Tarka” Layman resp. Kevin McGowan. Rebecca står för merparten av leadsången och spelar gitarr och på några låtar banjo medan Megan spelar lapsteel och dobro. Suveränt samspelta var de två och rytmsektionen har de spelat med i ca. tre år nu.

De själva kallar sin musikstil Roots Rock´n roll. För kvällen mycket bluesrock som sig bör på denna festival men också i linje med den tuffare stil de nu kört några år. Uppväxta i Calhoun,Georgia (en timmes bilresa från Atlanta) var de tidigt ute med att spela amerikansk folkmusik. Från 2004 med äldsta systern Jessica i gruppen Lovell Sisters. Efter 2009 när de startade Larkin Poe har de fram till för några år sedan spelat mest americana/bluegrass-musik. Turnerade t.ex som förband till Elvis Costello i Skandinavien 2014.

Några av höjdarna var en rivig Black Betty, John The Revelator och en Son House-cover Preachin´ Blues. Mest eget annars signerat Rebecca Lovell. Många från senaste albumet Venom & Faith (2018) och även från Peach (2017). Inget bra sångljud tyvärr, men de var suveräna gitarrister och som helhet en stor upplevelse detta för oss kanske 500 som var på plats. 1 timma 25 minuter. En av de allra bästa bokningar de någonsin gjort på Göteborg Blues Festival. Denna var nummer sjutton i ordningen.

 • Låtlista med tack till Bo Olsson
 • ——————————————
  Summertime Sunset 
  Trouble in Mind 
  Black Betty (Leadbelly) 
  Bleach Blonde Bottle Blues 
  Look Away 
  Preachin’ Blues (Son House)
  Freedom 
  California King 
  John the Revelator (Trad)
  Honey Honey 
  Run for Your Money 
  Black Echo
  Blue Ridge Mountains 
  Wanted Woman / AC/DC 
  ENCORE:
  Come On in My Kitchen (Robert Johnson)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *