Whitney Rose för tredje året i rad på Pusterviks matsal – Tisdag 13 augusti 2019

Whitney Rose uppe i en välfylld Pustervik matsal tisdagen 13 augusti Kanadensiskan har skämt bort oss med sina konserter här de senaste åren. Nu med ny gitarrist i Josh Owen (och bara en gitarrist den här gången) , ny trummis men med samma basist blev det lite rockigare än senast men också country.

Whitney har beskrivit sin musik som “vintage-pop-infused-neo-traditional-country” och hon kan verkligen få fram det där roots-traditionella 60-tals countrysoundet. Countrypolitan brukar man kalla den stilen nuförtiden.

Whitney är uppväxt på ön Prince Edward Island i nordöstra Kanada av en ensamstående mamma och morföräldrarna exponerade henne tidigt för artsiter som Patsy Cline, Hank Williams och Johnny Cash.

Hon fick sin första gitarr först vid 27 års ålder och flyttade i samband med det till Toronto. Hon gav där ut sitt första självbetitlade album 2012. Efter en flytt till Austin 2015 har det blivit två album ytterligare Heartbreaker Of The Year (2015) och Rule 62 (2017). Plus fina EPn South Texas Suite (2017).

Det började lite svajigt där covers som Tulsa Time och I Just Wanted To See You So Bad saknade sväng. Men efterhand blev ljudbilden allt bättre- mer twang och luftigt gitarrsound – och topplåtar som Heartbreaker Of the Year och Truckers Funeral kom. Egna låtar de flesta ikväll. Extranummer Lesley Gores gamla hit You Don´t Own Me. Det tog sig rejält men man saknade den kanadensiske gitarristen hon hade med sig förra året. Mike Molnars spel var något alldeles extra ifjol. Nu fick vi 70 minuters show där stämningen sista halvtimman var på topp bland oss ca. 130 personer den här kvällen.

Förbandet Halm från Umeå hade alldeles för hög volym och gjorde sig inte här. Hade vi inte fått så hårt gitarrspel och trummande hade det varit till fördel. De var bättre på Taubescenen för två år sedan.

Halm

Låtlista Whitney Rose med tack till Bo Olsson

Tulsa Time (Don Williams/Eric Clapton)
Arizona 
Better to My Baby 
Three Minute Love
I Just Wanted To See You So Bad (Lucinda Williams)
Thanks for Tryin’ (Ny)
I Don’t Want Half (I Just Want Out) 
Heartbreaker Of the Year 
You Don’t Scare Me 
Return Of The Grievous Angel (Gram Parsons) Lead Vocals Josh Owen
Trucker’s Funeral 
?
Devil Boots
Joey (Concrete Blonde) 
Your Time To Cry 
ENCORE:
You Don’t Own Me (Lesley Gore) 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *