William Crighton kom med sin “down under folk blues” till Nefertiti – Onsdag 28 augusti 2019

Vi fick Sverigepremiär för en längre turné i Rootsy Musics regi med australiensaren William Crighton en onsdagkväll 28 augusti på Nefertiti i Göteborg. Sverigeturné för andra året i rad men förra gången kom han inte till Göteborg utan som närmast till Falkenberg,

Han kommer från New South Wales och är född 1985. Hans första, självbetitlade, album kom 2016. Året efter kom EPn Hope Recocvery som följdes upp 2018 med albumet Empire, en mäktig platta med starka melodier och spännande berättelser.

Han hade en särdeles stark nästan förtrollande röst och kompades av rutinerade trummisen Reuben Alexander, frugan Julieanne på backing vocal/maracas och på digeridoo William Barton. En av Australiens mest kända på detta för landet unika instrumetet och han var med på de flesta låtarna men aldrig i några länge solon.

Bra egna låtar från William med bl.a hans två mest kända från första albumet Jesus Blues och 2000 Cliffs. Vi fick i stort sett alla låtarna från Empire under den 1 timma 40 min långa konserten.

En hel del fina ballader , som Morning Song, annars lite rockigt där vissa drog åt folkblues. Lite av Nick Cave särskilt när han spelade piano på några låtar. Första extranummer en magisk version, med bara William på gitarr till diskret digeridoo-komp, av Eric Bogles The Band Played Waltzing Matilda.

Med William efter konserten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *