Kiefer Sutherland med vasst band i rockig countrykonsert på Pustervik – Onsdag 29 september 2019

Kiefer Sutherland kom med femmannaband till Pusterviks stora scen söndagen 29 september. Den kände skådespelaren är 54 år och har först på senare år gett sig in i musikbranschen. Debutalbumet Down In A Hole kom 2016 och nu är han ute på världsturné för sitt i år släppta andra LP Reckless & Me.

Mycket publik på plats, dryga 600 med folk på läktaren också. Countryrock med bra tryck på de två sologitarristerna där han till vänster var ingen mindre än meriterade Los Angeles-gitarristen Doug Pettibone som också spelade pedal steel. Den andre gitarristen Austin Vallejo spelade imponerande varierat. Phil Parlapiano på orgel och t. o,m dragspel på en låt viktig kugge i bandet också. En kvinnlig trummis i Jess Calcaterra och Joseph de Leo på bas.

Det började med röjig countryrock och slutade på samma sätt. I mitten flera lugnare partier med akustiska gitarrer. Sammantaget bra upplägg och Kiefers mellansnack var fina. Han berättade om uppväxten i Toronto, om vissa låtars tillkomst mm. Texterna hördes bra i stort sett hela tiden och Kiefers röst bra.

Austin Vallejo

Blev 100 minuter med två extranummer där vi först fick den kända Dylan-låten (se låtlista nedan). Innan dess en cover av en Patty Loveless-låt, annars bara eget. Starkt material han skrivit faktiskt. En höjdare var Shirley Jean skriven med inspiration av Johnny Cash fängelselåtar. en annan låten till mamman Saskatchewan.

Låtlista

 1. Rebel Wind
 2. Can’t Stay Away
 3. Something You Love
 4. Reckless & Me
 5. Shirley Jean
 6. Open Road
 7. Faded Pair of Blue Jeans
 8. Going Home
 9. Blame It on Your Heart (Patty Loveless cover)
 10. Blue street (Första gången han spelar den, från kommande album)
 11. I’ll Do Anything
 12. Saskatchewan
 13. This Is How It’s Done
 14. Run to Him
 15. All She Wrote
 16. Down in a Hole
 17. Knockin’ on Heaven’s Door (Bob Dylan cover)
 18. Agave


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *