Jimmie Dale Gilmore och Dave Alvin kom med kompgruppen The Gulity Ones till Falkenberg – Fredag 25 oktober 2019

Det var en stor musikkväll i Falkenberg fredagen 25 oktober 2019. Dave Alvin och Jimmie Dale Gilmore med bandet The Guilty Ones. Lisa Pankratz energisk trummis, Brad Fordham på bas och Chris Miller på gitarr, flera med slide. Utmärkt band.

Rock och country i skön blandning. Låtar från deras gemensamma album från ifjol Downey to Lubbock och annars några ur egna album och The Blasters-låtar från Dave som briljerade på sin Fendergitarr. Ur Jimmies repertoar fick vi som toppar Dallas och Tonight I Think I’m Going Downtown bl.a. Vilken underbar röst Jimmie har. Helt unikt bra. Vi fick 95 minuter och det var en helnöjd publik på kanske 200 pers. i Tryckhallen vid Hwitans Värdshus.

Märkligt att inte fler kom när det nu var ett sådant rar besök. Jimmie som nu är 74 år år hade bara spelat i Sverige en enda gång, ihop med Butch Hancock i Malmö 1990, och den tio år yngre Dave Alvin hade inte varit i Sverige på 20 år. De spelade i Stockholm dagen innan och skulle till Malmö den 26 oktober. Det var de tre spelningar de hade i Sverige.

Låtlista med tack till Bo Olsson:

—————————————————–
Downey To Lubbock DA+JDG
Tonight I Think I´m Gonna Go Downtown (The Flatlanders) JDG
Johnny Ace Is Dead DA
Silverlake (Steve Young) JDG
Long White Cadillac (The Blasters) DA
Billy The Kid And Geronimo DA+JDG
Buddy Brown´s Blues (Lightnin´ Hopkins) JDG
4th Of July DA
Ripple (Grateful Dead) JDG
Dry River w Drums DA
Get Together (The Youngbloods) JDG
Dallas (The Flatlanders) JDG+DA
ENCORE:
Bring It On Home To Me (Sam Cooke) J DG+DA
Marie Marie (The Blasters) DA
Downey To Lubbock-Reprise / Down By The Riverside
JDG+DA

Förband var The Dimpker Brothers, två bröder från Västervik som efter två låtar själva även fick en kompgrupp om tre personer. Bra 70-talssound i Californien-stil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *