The Manhattan Transfer i en show med många julsånger på Konserthuset – Söndag 15 december 2019

The Manhattan Transfer hade Europapremiär på sin vinterturné i Konserthuset söndagen 15 december. Bara Göteborg och Malmö i Sverige. Alan Paul och Janis Siegel kvar sedan jag såg dem på samma ställe 1977 och 1978. Cheryl Bentyne tillkom 1979 och senaste medlem Trist Curless ny sedan grundaren Tim Hauser avled 2014.

Samma kapellmästare och pianist sedan 1979 i Yaron Gershovsky. Så visst är de suveränt sammansvetsade. På bas Boris Koslov och på trummor Ross Pederson. Dryga hälften av låtarna med jul- eller vintertema under de 90 minuterna. Störst respons när de gjorde Birdland. Alla fyra hade solistnummer där Janis drog kvällens största applåd efter sin inlevelse i I’ll Be Home For Christmas. Fullsatt salong.

Låtlista (ej helt komplett)

Happy Holiday

Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

Route 66

The Duke Of Dubuque

Topsy

Have Yourself A Merry Christmas

Santa Baby (Cheryl solo)

en Irving Berlin -låt (Alan solo)

I´ll Be Home For Christmas (Janis solo)

Frosty The Snowman (Trist solo)

Sanat Claus Is Comin´ To Town

The Christmas Song

White Christmas

ny låt ut senaste The Junction

Birdland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *