Ten Years After i en intensiv rockkonsert på Trädgårn – Med alla låtarna från deras Woodstock-konsert 1969 – Fredag 20 december 2019

Colin, Marcus och Ric

Ten Years After kom till Trädgårn fredagen den 20 december med en sen start kl. 23 prick. Ca. 350-400 personer inne, tillräckligt många för att skapa ett bra tryck. Tror nog de flesta blev positvt överraskade av hur bra de var den här kvällen.

Den legendariska engelska rockbluesgruppen spelade i Göteborg redan 1968 (Cue Club, Konserthallen Liseberg och Lorensberg Cirkus) och var som populärast de första åren på 70-talet då de bl.a spelade på Konserthuset (1971 och 1972) och Scandinavium (1973). Då med Alvin Lee som sångare/gitarrist och huvudsaklige låtskrivare. Denne lämnade gruppen efter deras åttonde album 1974, återkom åren 1988-2003 och gick bort 2013.

Colin Hodgkinson och Marcus Bonfanti

Ny sångare/gitarrist är Marcus Bonfanti sång/gitarr. Originalmedlemmar Ric Lee på trummor och Chick Churchill keys. Med veteranen Colin Hodgkinson på bas sedan 2014. Mest känd som medlem i Alexis Korners band under hela 70-talet.

Mycket fylligare och bättre än i Åmål på bluesfesten 2018 men då var de ju bara tre. Chick saknades då, hans keyboardspel gör mycket för deras särskilda sound. Blott 36-årige Bonfanti riktigt bra i sin roll. Alvin Lee kan han inte jämföra sig med förstås men han är skicklig både som gitarrist och sångare och kan repertoaren då han nu varit medlem i fem år.

Efter 45 min kom Ric fram och presenterade bandet. Därefter gjorde de alla sex låtar i samma ordning som när de spelade på Woodstock i aug 1969. Skönt bluesigt sound där på de två första Spoonful och Good Morning Little Schoolgirl. Se hela låtlistan nedan.

Chick Churchill

Komplett låtlista

Land of the Vandals

One of These Days

Hear Me Calling

I’d Love to Change the World

Silverspoon Lady

Love Like a Man

Last Night of the Bottle

Spoonful

Good Morning Little Schoolgirl

Hobbit (med långt trumsolo)

I Can´t Keep From Crying Sometimes

Help Me

I´m Comin´ Home

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *