Chris Cain kompad av Mr. Bo & the Voodooers med lyckad klubbspelning i Kungsbacka – 12 januari 2020

Till Restaurang Ester i Kungsbacka kom bluesgitarristen/sångaren Chris Cain från San José, Kalifornien. Första turnén i Sverige för den nu 64-årige ameirkanen. Som närmast har han kommit till Fredrikshamns bluesfestival så sent som i november fjol och tidigare även spelat i Notodden, Norge 2015 i ett B.B King-tribute program.

Den här turnén är hans kompband Mr. Bo & the Voodooers, vilka körde ett eget set i 25 min och därefter bakom Chris i ytterligare 1 tim 20 min. Med Mr Bo sång/gitarr. Bosse Hansson hammond, Lars Mellqvist bas och Roger Mörck trummor.

De spelade låtar ur sitt färska album; Help Desk Man, Beautiful Young Man, Doggy Bag och titelspåret Going Up North men också Elmore James-låten Goodbye Baby.

Chris Cain var en stark personlighet på scen, stor inlevelse och han briljerade på sin Gibson. Många egna men också låtar av B B. King och Albert King. Avslutade med den senares Crosscut Saw. I Sverige bosatte tidigare Kalifornienbon Hook Herrera kom in på munspel på tre låtar. En härlig blueskväll.

Bland övriga låtar Steppin´On A High Wire, Ain´t Nobody´s Buisness, Drinking Straight Tequila, Me & My Baby, Who´s Been Talkin´och I Feel So Bad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *