Mojos aprilnummer ute nu – Torsdag 9 april 2020

Mojos maj-nummer har jag nu tagit mig igenom. Dave Grohl och Foo Fighters är huvudnumret med hela elva sidor. Med fokus på hur de startade 1994-95 och Daves problem med att skala av sig Nirvana-tiden mm.

Margo Price-artikeln var utlämnade och intressant. Inte undra på att hon inte hunnit med att komma till Sverige ännu. Hon spelade däremot i Roskilde 2017. Ett stökigt liv och en intressant artist som kommer med nytt album i maj. Producent ingen mindre än Sturgill Simpson och med Benmont Tench från the Heartbreakers som kapellmästare för hennes band.

Art Garfunkel intervjuas på sex sidor, fyra med text.. Toppläsning.

Jarvis Cocker har nytt album gång och får sex sidor.

Jon Savage går igenom året 1970. Han nämner förutom album och artister också de strömningar som låg i tiden. Fint att se bilder på tidningar som engelska Zig Zag och amerikanska Who Put the Bomp. Dessa magasin som jag verkligen älskade när jag väl fick tag i dem framåt mitten av 70-talet. Här är mitt äldsta nummer av Greg Shaws grymma tidskrift.

Kanske mest intressant ändå de sex sidorna om The Who-basisten John Entwistle. Utdrag ur Paul Rees nu utgivna bok The Ox; The Authorized Biography of John Entwistle. John dog redan 2002 och var inte ofta intervjuad under 60-talet och inte därefter heller förresten. Han kallades ju “The Quiet One” och skrev även en låt med det namnet som kom på the Whos album Face Dances 1981.

Kul att idag läsa stort uppslagna artiklar om John Prine. Nils Hansson i DN och Håkan Steen i Aftonbladet med fina minnesord. Nils också med tips om 10 låtar ur Prines repertoar.

Ulf Lundell kommer i maj ut med Vardagar 3, men i dagens DN fick vi en lång lägesrapport från honom. Som nog inte kommer vara med i boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *