Popnördspodden och Snedtänkt med nya fina avsnitt – Torsdag 16 april 2020

Lyssnade idag på senaste upplagan av Popnördspodden. Ulf Henningsson (känd för bl.a boken Tio I Topp) och Åke Eriksson (skivsamlare mest känd som trummis i Attack och Wasa Express). Det var 62;a programmet från dem och det har varit en rejäl Sverigeresa de har gjort nu i några år. En sanslöst noggrann genomgång av svenska popband på 60-talet fördelat på landskap. Senast nu del 5 av Skånes popscen på 60-talet. Med bl.a. en hel del om Gonks och Bread. Entimmas-program där en hel del musik förstås spelas, dock med förbehållet att de bara spelar en minut per låt.

https://popnerdspodden.podbean.com/

Vidare hann jag börja på senaste Snedtänkt i P1. Om den fantastiske Thomas Funck (1919-2010). Vilka barndomsminne från radioinslag med Kalle Stropp, Grodan Bill och de andra som poppade upp.

https://sverigesradio.se/snedtanktmedkallelind

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *