Robbie Fulks och Chip Taylor i streamkonserter + Jan-Olof Strandberg död – Söndag 3 maj 2020

Robbie Fulks kunde vi ikväll klockan 20. lyssna på live via länk ordnad av Rootsy Music. For The Sake Of The Song kallar Rootsy dessa shower de nu börjat med. Bra initiativ.

Jag var inne i nära en timme och han blev bättre och bättre alltefter. Han satt med en akustisk gitarr, i pyjamas, morgontid i sitt hem i Los Angeles (tror jag det var). Robbies stil är ju lite folksångarens och då funkar det alldeles utmärkt att vara solo. Det verkade vara 360 personer som var inne och tittade.

Vi är många som skulle vilja se honom i Göteborg igen. Enda gången hittills var 23 juli 2012 uppe i Pusterviksbaren. Jag gjorde en 30 minuter bandad intervju med honom innan giget. En skön person och en bra show där hans humoristiska mellansnack var något extra.

Förra veckan var det Chip Taylor som hade en liknande Rootsy-anordnad konsert. Där var det teknikstrul och han blev 40 minuter försenad. Det påverkade honom, energin fanns inte kvar hela tiden. Men en fin stund var det ändå med hans avspända snack kring låtarna ur sin otroligt fina låtskatt.

HasseåTage med Jan-Olof Strandberg 60-tal

Jan-Olof Strandberg är bortgången i en ålder av 93. En fantastiskt bra skådespelare som funnits med i mitt medvetande så länge jag kan minnas.En av de verkligt stora inom svensk teater genom tiderna. Han var också teaterchef på Dramaten under åren 1975-81.

Han spelade också in några skivor och hans inspelning Den Svarta Tuppen på albumet En sång, ett vapen från 1965 spelades ofta på radio förr. En LP där Jan-Olof har en del sångnummer, andra som sjunger på skivan är Fillie Lyckow och Evabritt Strandberg och det hela är arrangerat av den mästerlige Ulf Björlin.

Jan-Olof spelade 1998 in ett helt album med Birger Sjöberg-visor. Kompad av bl.a den fenomenale gitarristen Jan-Olof Andersson. Hösten 2017 fick han medalj av Birger Sjöberg-sällskapet för sina insatser.

Idag sändes också mitt program om Mitt 60- tal vad gäller svensk pop. Gå in på fliken Lyssna klicka sedan till Beat så ligger det överst. Näst senaste är ett porträtt av Ry Cooder.

https://www.radionostalgi.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *