Bob Lander avliden + Mojo med nytt nummer – Tisdag 5 maj 2020

Mojo har nytt nummer ute. Som vanligt härligt fullmatad och huvudartikeln för juni-utgåvan är kring Nick Cave. Hans 50 bästa låtar listas där Mercy Seat vinner före Into My Arms. Den senare finns i en härlig version på medföljande CD med systrarna Allison Moorer och Shelby Lynne.

Har hittills läst en fin intervju med återförenade Genesis, med den i dagarna 70-år gamle (22/4) Peter Frampton som numera bor i Nashville och som berättar fint om tiden med Humble Pie bl.a . Även en läsvärd genomgång av Diana Ross karriär via 60-talets Supremes till filmrollerna och fram till 70-talets samarbete med Chic.

Peter Frampton 2011

Bob Lander, eller Bo Starander som var hans riktiga namn, har avlidit 78 år gammal. Sångare och kompgitarrist i The Spotnicks från starten. Redan innan de tog det namnet 1961 spelade han ihop med gitarristen Bosse Winberg och basisten Björn Thelin. Det mångåriga samarbetet med Winberg fortsatte med vissa uppehåll fram till avskedskonserten för gruppen 30 mars 2019 på Musikens Hus. I sanning en lång karriär.

Bob Lander var en stor profil i Göteborgs musikliv under ett halvt sekel. En av stadens få internationellt verkligt kända artister under 60-talet med the Spotnicks. Men också som studioägare till Tal & Ton uppe vid Kungshöjd. Från 70-talet spelades där in många idag klassiska svenska popalbum med för att nämna några Björn Afzelius och Motvind. Anders F. Rönnbloms kanske bästa album Komedia spelades in där 1978.

Så här skrev jag i min recension när jag såg The Spotnicks i Kungsbacka 2018.

Söndagen 4 november var det stor gala inför ett helt fullsatt Kungsbacka Teater. The Spotnicks var första akt ut och de fick hela 40 minuter speltid. Där det nog var planerat kanske 25 minuter, men jag tror inte publiken kunde få nog av dem egentligen. Vilken låtskatt.

The Spotnicks; Kent Brännlund, Bob Lander,Stephan Möller och Bo Winberg

Gruppens originalmedlemmar Bosse Winberg och Bob Lander ännu igång med bandet. Vi fick som inledning Ghost Riders In The Sky  och sedan kom bl.a Jessica, Midnight Special, Last Date, My Bonnie, Orange Blossom Special och allra sist Amapola. Övriga i bandet på trummor Stephan Möller, på gitarr Kent Brännlund och på bas Göran Sanfridsson .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *