Om tidningen Rolling Stone – Lördag 4 juli 2020

Eftersom det är 4th of july idag kom jag att tänka på Rolling Stone. En av mina absoluta favorittidningar, särskilt 70-och 80 -tal men den är läsvärd än idag. I England fanns NME och Melody Maker men när det gäller USA var det i Rolling Stone de bästa intervjuerna och porträtten med rockmusiker och filmprofiler fanns. Nu kom jag nyligen över ett 30-tal exemplar jag inte ägde. Några av dem på bild här. Dessa är från tidigt 00-tal och det är hög klass även här.

Läste med stor behållning boken The Rolling Stone Story skriven av Robert Draper när den kom ut 1990. Här kommer vi grundaren Jann Wenner riktigt nära. Han var bara 20 år när han startade tidningen ihop med Ralph J. Gleason i San Francisco 1967.

Det har också getts ut många böcker av Rolling Stones förlag. Deras Record guides är det alltid intressant att läsa i även om man långtifrån alltid håller med om betygsättningen. I den blå på bild nedan – en av mina mest lästa och tummade böcker alla kategorier – ges t.ex i stort sett alla The Doors album ynka två stjärnor av fem möjliga (förutom Morrison Hotel och en Greatest Hits som får hela tre!!!) Dave Marsh är den skyldige här.

En kommentar Lägg till din
  1. Mitt ex av den blå guiden är också väldigt söndertummad. Håller med dig att man blir lite konfunderad på betygsättningen mellan de olika upplagorna, men det är ju samtidigt lite kul. Jazz-guiden har jag aldrig sett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *