Om Capricorn Records- Måndag 27 juli-2020

Capricorn Records är ett av de mer legendariska skivbolagen för alla som gilla sydstatsrock. Startat i Macon,Georgia 1969 av Phil Walden och Frank Fenter som båda hade arbetat för Atlantic Records.

Phil Walden hade redan 1959 – som 19-årig collegestudent – börjat agera som manager för Otis Redding. Efter Reddings död decmeber 1967 fortsatte han att leta talanger att producera och verka som manager för och fann gitarristen Duane Allman när denne en tid var studiomusiker nere i Muscle Shoals,Alabama 1969.

Gregg Allman och Phil Walden

Med the Allman Brothers Band kom de stora framgångarna för det nystartade Capricorn Records. Walden byggde 1972 upp en studio i Macon och bland andra akter på bolaget fanns Marshall Tucker Band, Wet Wille, Sea Level och Dixie Dregs. Andra som spelade in här var Lynyrd Skynyrd och Joe Cocker. Walden sålde bolaget år 2000 och avled 2006.

Lagom till 50-årsjubileet för bolaget i december 2019 öppnades åter studion upp och är idag i full gång med inspelningar. Här finns också ett museum.

Capricorn-museet i Macon

Här är ett nyhetsinslag från amerikanska CBS sänt 25 juli med intervju med bl. a Chuck Leavell https://www.cbsnews.com/video/capricorn-records-birthplace-of-southern-rock-is-resurrected/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *