Uncut med nytt nummer – Tisdag 28 juli 2020

Uncut ute med sitt septembernummer. De daterar verkligen långt fram. När jag närmade mig tidningen på Pressbyrån tyckte jag på håll att det var Gram Parsons på omslaget. Wow. Äntligen tänkte jag där, men det visade sig vara Peter Gabriel. Helt OK även det. Peter Gabriel gör här sin första intervju på fem år. Två olika artiklar på åtta resp. fyra sidor.

Underbart med en sex sidor lång artikel om Jonathan Richman. Är ett stort fan av honom. Inte minst sedan jag såg honom live på Trädgårn i maj 2004.

Tim Buckley är en annan av mina stora favoriter. Sex sidor om honom blir fint att läsa. Mest om tillkomsten av albumet Starsailor utgivet i oktober 1970.

Toots Hibbert (& the Maytals) är efter de givet största Bob Marley och Jimmy Cliff den för mig intressantaste av alla reggaeartister. Toots turnerar ju fortfarande och spelade på Pustervik så sent som i september 2018, Här i ny intervju och hela sex sidors artikel.

David Bowies låt Absolute Beginners var ju titellåt till Julian Temples långfilm fån 1986. Albumet återutges nu och vi får här storyn om hur låten spelades in sommaren 1985.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *