EP-skivor med Ricky Nelson – Onsdag 9 september 2020

Ricky Nelson var en av de allra populätaste artisterna under sent 50-tal och tidigt 60-tal. Det kom därför också ut många svenskpressade EP skivor med Ricky. Sammantaget 19 stycken EP åren 1958-62 amt en samlings-EP år 1969.

Jag har skaffat mig några av dem. Som den ovan med Hello Mary Lou som öppningsspår. Travelin´Man var också den en stor hit för Ricky, Han gör även en låt som Elvis tidigare hade spelat in; Milk Cow Blues. Tillika med Elvis kom Ricky aldrig någonsin till Sverige för turné eller ens PR-besök.

En annan trevlig EP är den med balladen Lonesome Town som förstaspår och med den stora hiten Poor Little Fool. Den kom ut 1959 och var den första med etiketten California.

Ricky Nelson hade sju låtar inne på Tio i Topp med Hello Mary Lou som den första i oktober 1961. Därefter under det kortade förnamnet Rick med Young World och Teen Age Idol (1962), String Along och Fools Rush In (1963) och For You (1964). Den sista placeringen kom med Garden Party 1973.

I USA hade han ett drygt 50-tal Hot 100 hits. Han är All-time nummer 24 vad gäller singlar. För 50-talet nummer 7.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *