John Lennon till minne – Fredag 9 oktober 2020

John Lennons födelsedag idag för 80 år sedan. Det uppmärksammas stort världen över. Uncut ger ut en tredje upplaga med Lennon i sin serie Ultimate Music Guide och många andra medier hakar på. Det ges idag också ut en box (2 CD eller 4 LP) med 36 spår med det bästa ur hans soloplattor. Yoko Ono och Sean Lennon har varit de som sammanställt innehållet i Gimme Some Truth; The Ultimate Remixes. Som också innefattar en 124-sidors booklet.

Jag hittade idag en Newsweek-artikel jag sparat publicerad 29 september 1980. Med den första intervjun med Lennon på fem år. Många fascinerade svar på frågorna här. Hans syn på Paul McCartney var inte särskilt vänlig.

Mojo hade i senaste numret fyra sidor om John med en ny intervju med Sean.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *