Charlie Ainley och Bob Biggs avlidna – Torsdag 22 oktober 2020

Charlie Ainley har gått bort i en ålder av 72 år. Han var en engelsk rocksångare och låtskrivare som bara gjorde två album. Båda utgivna 1978.

Charlie Ainley’s band, Charlie and the Wideboys, started in Cornwall and were signed by Anchor Records in 1974

Tidigt 70-tal bildade han gruppen Charlie and the Wideboys, ett band som kom fram under tidig pubrockera. Charlie skrev låtarna och de fick skivkontrakt med Anchor Records 1974 och turnerade som förband till bl.a Squeeze och Dr. Feelgood innan de splittrades. Men alltså fyra år senare fick Charlie fick ut sina fina album.

Charlie Ainleys debutalbum

Jag fick se Charlie med sitt tighta nya band på klubben Golden Lion två gånger under en London-vecka i august 1979. Minns att det var medryckande bra och de tre låtar som kom som singlar I Don´t Need No Doctor, Deed I Do och Bang Your Door borde ha blivit hits.

Bob Biggs, mannen som startade Slash Records i Los Angeles har avlidit 74 år gammal. Han var med om att starta punktidningen Slash och det utvecklades 1978 till ett skivbolag dit Biggs signade en rad mycket intressanta band Vad sägs om den här listan : X, Los Lobos, Green On Red, The Germs, The Blasters, Rank And File, Violent Femmes, Faith No More, The Chills, Grant Lee Buffalo och L7. Med flera. 1981 tillkom även systerbolaget Ruby Records och här kom album med bl.a The Dream Syndicate, The Gun Club och Misfits.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *