Phil Lynott-dokumentär på biograf – Fredag 23 oktober 2020

Kom iväg redan premiärkvällen på filmen om Phil Lynotts liv, den hela 1 timma 50 minuter långa Songs For While I´m Away. Den innehåller många snyggt filmade liveklipp från Thin Lizzys karriär varvade med nya intervjuer. Mest givande av dem är de med Scott Gorham och Eric Bell. Rörande också att se och höra hustrun Caroline med vilken Phil fick två döttrar. Bägge dessa är också med i några intervjuer.

Några filmade intervjuklipp md Phil själv syns inte till och det är förstås ett medvetet val av regissören Emer Reynolds. Men lite synd kan tyckas. Däremot förekommer ett antal kortare ljudklipp med Phils röst. Emer har valt att inte ha med intervjuer med bortgångna personer inklusive Phil själv då, inte heller med t.ex Gary Moore eller Phils mamma Philomena Lynott. De jag saknar som skulle ha kunnat vara med är främst Brian Downey och Brian Robertson.

Idag release av Bruce Springsteens nya album Letter To You. Kompad av E. Street Band och hans första rockalbum sedan Wrecking Ball från 2012.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *