Billboard med minnestext om Pete Seeger – Söndag 25 oktober 2020

Pete Seeger var folkmusikens stora namn i USA under många decennier. Redan på 40-talet med Almanac Singers ihop med Woody Guthrie, senare från 1948 och under 50-talet som medlem i framgångsrika gruppen The Weavers. Därefter under hela 60-talet och ända fram till sin död en profil i amerikanskt kulturliv.

Pete Seeger avled 20 januari 2014 vid 94 års ållder och Billboard skrev följande;

Billboard bad Petes mångårige vän Arlo Guthrie (född 1947) att skriva en minnestext.

Jag har i min samling två dubbelalbum med Pete och Arlo tillsammans. Båda live. Från 1974 resp, 1982.

Lyssnade idag på en intressant timme på BBC Radio 6 Music där Brian Eno intervjuades kring sin musik för film. Egna insatser men i slutet fick han önska en favorit från andra filmmusikskapare. Det blev Nino Rotas musik för Fellini-filmen “Julietta och andarna” från 1965.

https://www.bbc.co.uk/programmes/m000nv29

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *