Minnestexter i Billboard över John Phillips, Bobby Hatfield och Willie Mitchell – Måndag 9 november 2020

John Phillips skapade med sin grupp The Mamas & The Papas pophistoria under några korta år 1966-68. Det mesta av deras material skrev av Phillips. Han var också en av initiativtagarna till Monterey Pop Festival i juni 1967. Han dog av hjärtattack den 18 mars 2001 vid 65 års ålder,

Bobby Hatfield var ihop med Bill Medley ena halvan av duon The Righteous Brothers. De debuterade 1963 och fick stora skivframgångar, främst minns vi Phil Spector-producerade You´ve Lost That Lovin´Feelin´från 1964. Listetta även med (You´re My ) Soul And Inspiration 1966. De höll ihop till 1968 varefter Medley hoppade av för solokarriär. Hatfield ersatte honom med Jimmy Walker innan Bill återkom för en kort återföring 1974. Bobby avled den 5 november 2003 vid 63 års ålder.

Willie Mitchell föddes 1928 och växte upp i Memphis. Han var trumpetare, arrangör och producent och ledde husbandet på skivbolaget HI Records. Där hade han nio egna instrumentalhis på Hot 100 åren 1964-69. Han blev också Hi Records ägare och under 70-talet kom mycket fina inspelningar med Al Green, Ann Peebles, Otis Clay och Syl Johnson. Ett unikt Hi-sound spreds stort över hela världen med särskilt Al Greens låtar. Willie Mitchell var aktiv långt upp i åren och avled 5 januari 2010 vid 81 års ålder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *