Rock´n´Roll Magazine ute med nytt nummer – Lördag 5 december 2020

Ett nytt matigt nummer av vår svenska rocktidning. Keith Richards får omslaget och hela tio sidor. Intervjuad av Jörgen Holmstedt.

Uriah Heep får den andra längre artikeln. I serien Guiden till med hela tio sidor plus två med diskografi. Från gruppens klassiska sättning har i år två medlemmar avlidit; Keyboardisten Ken Hensley och trummisen Lee Kerslake.

Artikeln är skriven av Jörgen Holmstedt som också står för diskografibetygen. Han skriver här att de inte gjort en enda dålig skiva. Håller med fram till åtminstone slitet av 70-talet. Övriga har jag inte hört så noga, men såg dem live i fin form i Stockholm så sent som 2018. Nu med bara gitarristen Mick Box kvar från originalgruppen.

Humble Pie var ett intressant engelskt rockband vars skivor idag är svåra att hitta i original. Peter Frampton och Steve Marriott var frontfigurerna. Den senare tyvärr avliden redan 2001, Här får de fyra sidor med diskografi och timeline..

Pubrock belystes stort i nummer 6/2020. Nu fyller tidningen på genom att tre profiler i genren får hand om skivbacken. Billy -Bremner från Rockpile och Joakim Arnell och Micke Finell kända från från the Refreshments. Billy och Micke spelar numera i gruppen Rockfiles.

Johnny Kidd & the Pirates var Englands bästa rockband åren innan Beatles och Stones slog igenom. Här får vi över fem sidor historien om bandet som bl.a spelade in den fantastiska singeln Shakin´All Over. Johnny Kidd dog i en bilolycka 1966 och 1967 lade de andra ned gruppen.

Men i slutet av 1976 återförenades Mick Green, Johnny Spence och Frank Farley med en ny era av The Pirates. Jag såg gruppen på Kåren i Göteborg 1979. Bra rock men lite för hög volym. Mick Green spelade senare med bl.a Paul McCartney och är idag ansedd som en av de främsta rockgitarrister England fått fram. Han avled 2010.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *