Billboards minnestexter över David Ruffin, Falco och Kenny Kirkland – 18 december 2020

David Ruffin var en av Tamla Motowns främsta sångare. Genom sin för tidiga drogrelaterade död vid 50 års ålder den 1 juni 1996 har han kanske blivit lite bortglömd. Mest känd för sin tid i The Temptations där han blev medlem i januari 1964 men dock fick sparken 1968. Han kom dock att stanna på Motown ytterligare 10 år.

Kenny Kirkland var en jazzpianist som fick en alltför kort karriär. Han föddes 1955 i Brooklyn,New York och var ett musikaliskt underbarn. Hans blev först stort uppmärksammad i Wynton Marsalis kvartett åren 1981-85. början. Han kom därefter att spela med Sting på fem kritikerrosade och storsäljande album. Det kom även många andra fina skivor med honom men bara ett enda kom under eget namn, ett album på etiketten GRP 1991. Kirkland avled i sitt hem i Queen,New York av kongestiv hjärtsvikt den 13 november 1998 vid 43 års ålder.

Falco var Österrikes mest kända artist under 80-och 90-talet. Johann Hölzl var hans riktiga namn och vi minns alla hans hitlåt Rock me Amadeus från 1986. Många andra hits följde, han dog endast 40 år gammal i en bilolycka på Dominkanska Republiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *