Uncut ute med nytt nummer – Tisdag 22 december 2020

Neil Young på omslag och vi får en genomgång där det listas hans 40 bästa låtar. Med kommentarer från bl.a Graham Nash, David Crosby, Nils Lofgren och andra medlemmar i hans band genom åren samt producenter och ljustekniker som var med när respektive låt spelades in. Små korta men ofta kärnfulla och intressant kommentarer från hur de minns det idag. Det är ingen rangordning i sig utan de listas i tidsordning.

Nancy Sinatra uppmärksammas genom att det nu är ute en ny samlings-cd för åren 1965-1976. Tre sidors text och hon intervjuas också på en sida. Hon blev helt ställd när hennes producent och låtskrivare Lee Hazlewood helt plötsligt flyttade till Sverige 1968 vilket innebar att hennes karriär gick i stå.

Syd Barrett skrivs det med jämna mellanrum artiklar om ännu. Men här i Uncut – med anledning av att han skulle fyllt 75 år den 6 januari nästa år -repriserat en Melody Maker-artikel från 1971. Syd intervjuades och hade vid den tiden gett ut två soloalbum. Hela vidden av hans psykiska sjukdom var inte riktigt klar ännu.

Stevie Wonder läser man inte så ofta om nu för tiden. Här får han iallafall sex sidor där det är koncentrerat till hans period 1973-76 då han kom med fem fantastiska album. Han är inte intervjuad själv men däremot pratar flera som arbetade med honom under perioden.

Captain Beefheart får här en sex sidors artikel. Det är 55 år sedan debutsingeln med hans grupp the Magic Band och de medlemmar däri som är kvar i livet är intervjuade om den tiden 1965-1967.

På sidorna Not Fade Away i slutet av tidningen år vi små minnestexter över avlidna personer. De två längre texterna får Ken Hensley och Billy Joe Shaver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *