Minnesord i Billboard 1995 över bransch-veteranerna Lou Levy och Larry Uttal – Lördag 26 december 2020

Lou Levy var en show business-man som fanns i musikbranschen sedan 30-talet. Han startade i New York 1935 ihop med kompositörerna Sammy Cahn och Saul Chaplin musikförlaget Leeds Music. Som ses i artikeln knöt han tidigt till sig många av de största kompositörerna och byggde upp en diger låtkatalog. Bl.a the Andrew Sisters låtar och Lou var åren 1941-1950 gift med Maxine Andrews. Han sålde sitt förlag till Decca/MCA 1964. När han avled 31 oktober 1995 var han 84 år gammal.

Larry Uttal startade sin karriär i skivbranschen i slutet av 50-talet med skivbolaget Madison Records. Han kom senare på 60-talet att jobba med Bell Records som bl.a gav ut de av Bob Crewe producerade fantastiska skivorna med Mitch Ryder & the Detroit Wheels. På 70-talet var han grundare av skivbolaget Private Stock där bl.a Blondie gjorde sina första album. Uttal blev 71 år och avled 25 november 1993.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *