Billboard-texter från 1994/95 om skivbolagsprofiler – Måndag 28 december 2020

Lester Sill

Lester Sill var en musikbransch-person som vi alla som har en fascination för Phil Spector minns. Lester startade 1960 tillsammans med Spector skivbolaget Philles Records vilket de döpte efter ägarnas förnamn.

Redan innan dess hade Lester en lång karriär i branschen. Han hade mött Jerry Leiber 1950 och med denne och Mike Stoller startade han skivbolaget Spark 1953. Han var också tidigt inne i sin roll som musikförläggare. Efter Philles arbetade han bl.a för Don Kirshner på Screen Gems/EMI Publishing. Sill var 76 år när han avled 31 oktober 1994. Mer om hans karriär här från Billboard.

Florence Greenberg var en av få kvinnor i rollen som skivbolagsägare. Hon grundade 1959 bolaget Scepter Records. På det märket och sidoetiketten Wand Record kom stora framgångar under 60-talet. Med Dionne Warwick som största namn.

Scepter slog även med akter som Chuck Jackson, the Kingsmen, Maxine Brown, B.J. Thomas och the Guess Who och det var här the Isley Brothers lanserade Twist And Shout. Mer i klippet från Billboard nedan om denna profil som var 82 år når hon gick bort den 2 november 1995.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *