Gott nytt år – Torsdag 31 december 2020

Ett sista inlägg för i år. Gott nytt år till er alla. Hoppas ni haft glädje av texterna. Sedan det blev slut med konsertrapporter, det jag mestadels skrev om förr om åren, har jag istället skrivit en slags dagbok över mina kulturintryck varje dag. Emellanåt blir det om tv-program som ikväll.

I årets elfte timme blev det till att återse en finfin musikdokumentär. Den som i original heter Nat King Cole – Afraid of the Dark. Men det passade bra tycker jag att i Sverige kalla den Nat King Cole; Sammetsrösten. Den kom 2014 och är regisserad av engelsmannen Jon Brewer som också gjort dokumentärer om bl.a Chuck Berry, Mick Ronson, B.B. King, Steve McQueen, Bad Company och Jimi Hendrix. Man kan ju hoppa att SVT vaknar och visar även några av dessa andra. Här är länken till Nat King Cole-filmen

https://www.svtplay.se/video/2423484/nat-king-cole-sammetsrosten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *