Rock´n´Roll Magazine med nytt nummer – Lördag 6 mars 2021

Bruce Springsteen får huvudartikeln i nr 3/2021 för vårt fina svenska Rock´n´Roll Magazine. Sexton sidor i Guiden-serien. Med två sidors albumgenomgång.

Dr.Feelgood var det på tiden att tidningen gav en artikel. De ingick visserligen i artikeln om pubrock i nr 6/2020. Men nu får de fem sidor.

Troublemakers från Göteborg har funnit sedan 1978. Still going strong med sångaren Christer Blomgren i spetsen. Här fyra sidors artikel.

Låten Cadillac minns de flesta från Hep Stars version. Men det var en dragkamp om vem som skulle få hiten med den låten. Ursprungligen skriven och först inspelad redan 1959 av engelske rockaren Vince Taylor med titeln Brand New Cadillac. Här får vi läsa om engelska gruppen The Renegades som slog med låten i Finland och blev sura på Hep Stars som de menade snodde deras arr. Här är också intervju med om svenska gruppen The Shamrocks vars version inte slog i Skandinavien men sålde desto mer i kontinentala Europa.

The Turtles var en grupp jag verkligen gillade i slutet av 60-talet. Här får vi fyra sidor med en timeline om Los Angeles-gruppen. Gruppens frontmän Howard Kaylan och Mark Volman är intervjuade av Anders Lundqvist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *