Svenska countrytidningen Kountry Korrall ute med årets första nummer – Fredag 12 mars 2021

Kountry Korrall har getts ut sedan 1968 och jag har varit prenumerant sedan åtminstone mitten av 70-talet. Något ojämn och inte alltid så bra layout. Men i detta nummer fungerar det mesta. Första artikel är om den intressanta sångerskan Mandy Barnett. Jag minns att jag skaffade hennes debutalbum redan 1994 när det kom och har följt henne av och till därefter. Här får vi tre sidor om henne.

Chris Hillman är en artist som förtjänar all uppmärksamhet. Inga dåliga grupper han varit medlem i ; The Byrds, Flying Burrito Brothers och Desert Rose Band. Samt många andra konstellationer och soloalbum. En av de stora inom countryrocken. Här får vi fem sidor.

Ronnie McDowell är en amerikansk sångare som vi känner för hans sångstil i Elvis Presleys fotspår. Från 1978 kom hans karriär som countrysångare och kompositör igång på riktigt. Här hela sex sidor i en del ett av hans story.

Kountry Korrals läsare har en årliga omröstning över populäraste artister i diverse kategorier. Populäraste nordiska artist 2020 blev Red Jenkins och bland utländska vinnare finns Willie Nelson och Amber Digby.

Charley Pride var en av countrymusikens allra populäraste vokalister. När han nu avled den 12 december 2020 var han 85 år. Han hyllas här på två sidor.

Rockabillysångaren Carl Mann avled också han i december 2020. Här får vi en helsida från en norsk skribent.

Det är inte bara countrymusiker som belyses i nya numret. Vi får även en ordentlig genomgång av den amerikanska cirkusartisten Annie Oakleys liv. En fin artikel signerad Anders R. Nilsson över hela fem sidor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *