Frank Sinatra-EP i min samling – Söndag 21 mars 2021

Filmen High Society (En skön historia var den svenska titeln) från 1956 var en succé världen över. De tre på bild ovan Bing Crosby, Grace Kelly och Frank Sinatra samt även Louis Armstrong fick ett pärlband av starka låtar i filmen- Alla komponerades av den helt formidable Cole Porter . Filmen var den sista där  Grace Kelly uppträdde, innan hon drog sig tillbaka som furstinna i Monaco.

Frank Sinatra gjorde sina första inspelningar i eget namn på Columbia men slog igenom när han kom till Capitol. Här kom en rad temaalbum på 50-talet och vid 1956 kom hans fjärde LP på Captiol. Denna gång med mästerlige Nelson Riddles orkester. Som vanligt uppdelades låtarna på ett antal EP.

I England kom Sinatras tidiga Capitol-inspelningar ut på etikett His Master´s Voice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *