Filmmusikal-EP i samlingen – Lördag 1 maj 2021

Pal Joey var en amerikans musikalfilm från 1957. Filmens tema är att sångaren Joey Evans som slits emellan en ung flicka och en förmögen änka. Dessa spelas av Kim Novak resp. Rita Hayworth. Filmen var löst baserad på en Broadwaymusikal med samma namn från 1940 och regisserades av George Sidney.

Musiken skrevs av Richard Rodgers med texter av Lorenz Hart. På denna EP sjungs alla fyra låtarna av Frank Sinatra. Numren Bewitched och The Lady Is A Tramp blev klassiker i Sinatra repertoar. De övriga låtarna på min norskpressade EP är I Could Write A Book och I Didn´t Know What Time It Was.

The Five Pennies är en annan musikalfilm. Den kom 1959 och regisserades av Melville Shavelson. I huvudrollen som kornettisten och orkesterledaren Loring Red Nichols fanns Danny Kaye. I övriga roller bl.a Barbara Bel Geddes, Louis Armstrong, Bob Crosby och Tuesday Weld. Den verklige Red Nichols medverkade själv på filmens soundtrack. På denna svenskpressade EP på etikett London får vi fyra av låtarna. Alla fyra med Danny Kaye och Louis Armstrong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *