Franska EP i samlingen med Gilbert Becaud och Charles Trenet – söndag 23 maj 2021

Gilbert Bécaud (1927– 2001)  var en av Frankrikes allra främsta artister. Sångare, låtskrivare, pianist och skådespelare känd också för sin energiska sångstil. Han var som störst på 50- och 60-talen, men han fick en karriär på över femtio år.

1964

Hans mest kända låtar är den på min EP Nathalie (1964), Je t´appertiens (1960) (som på engelska blev Let It Be Me), L´mportant ce´st la rose (1968) och Et maintenant (1961). Den senare en världssuccé på engelska med namnet What Now My Love. Han var känd som en makalöst bra entertainer med en energiska framtoning. Från mitten av 50-talet var han ett av de största namnen på legendariska arenan Olympia i Paris.

Charles Trenet (1913-2001) var en annan legendarisk fransk entertainer. Sångare och låtskrivare i chansonstilen. Hans stora nummer var La Mer utgiven första gången 1945. På engelska blev denna till Beyond The Sea och har spelats in i över 400 versioner. Mest känd är Bobby Darins hit från 1960. Andra kända låtar från Trenets över sextio år långa karriär är Boum! och Y’a d’la joie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *