Babylon Berlin med ny säsong i SVT – Måndag 19 juli 2021

Tyska påkostade kriminalserien Babylon Berlin åter i SVT. Tablåsatt på onsdagskvällar, men alla sex avsnitten finns ute på SVT Play. Jag har nu över helgen sett igenom den helt. Vill inte komma med någon spoiler i det här läget men den är verkligen sevärd med invändningen att det hade varit bra om den inte varit så väldigt inriktad på “crime” och mord. Intressant tidsepok i Berlin 1929, suveränt foto och klippning. Skådespelarinsatserna topp hos alla, främst de två i huvudrollerna Volker Bruch och Liv Lisa Fries.

När SVT började visa Babylon Berlin 2019 hade de lagt ihop första och andra säsongen av det tyska originalet i åtta 90-minutersavsnitt. Därför kallas nu denna säsong av SVT för den andra, även om det i Tyskland är den tredje säsongen. Där visades 12 avsnitt medan vi alltså får dessa inbakade två i ett och de är på 90 minuter förutom avslutande som är hela 108 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *