Charlie Watts död – Tisdag 24 augusti 2021

Charlie Watts gick bort idag på ett sjukhus i London. Staden han föddes i den 2 juni 1941 och han blev alltså 80 år gammal. För bara några veckor sedan kom beskedet att han inte skulle vara med på the Rolling Stones kommande USA-turné eftersom han återhämtade sig från ett medicinskt ingrepp.

Bild från 2010

Hans trumkarriär tog fart när han 1962 kom med i det då ledande R&B-bandet i London; Alexis Korner´s Blues Incorporated. Från januari 1963 blev han medlem i The Rolling Stones. Resten är rockhistoria och man kan inte nog betona Charlies betydelse för deras sound.

Charlie Watts sista livekonsert med Stones var i Miami, Florida 30 augusti 2019. Sista gången med bandet var dock när de medverkade i den stora tv-sända livestream-kvällen One World Together i april 2020. Mick, Keith, Ronnie och Charlie gjorde då en fräckt filmad liveversion av You Can´t Always Get What You Want.

Utöver Rolling Stones hade Charlie Watts ett stort intresse för jazz, han har spelat in skivor och turnerat med flera band. Däribland tre album med egna Charlie Watts Quintet (1991-93) och senast år 2010 kom han med ett livealbum med storbandsjazz ihop med Danish Radio Jazz Big Band.

Ett livealbum med sitt storband från 1986

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *