Stig Björkman om film i SVT ikväll – Fredag 27 augusti 2021

SVT presenterar kvällens program så här:

“När coronapandemin 2020 drabbar Sverige och världen isolerar sig den 82-årige regissören, filmkritikern och författaren Stig Björkman i sin lilla tvårummare i centrala Stockholm. För att få dagarna att gå bestämmer han sig för att ringa upp sina filmvänner för att samtala om livet och fråga vad de gör hela dagarna när hela världens filmproduktioner satts på paus. Med Isabella Rossellini, Alicia Vikander och Olivier Assayas. Corona Film Club är en hyllning till filmens magiska kraft och dess förmåga att förflytta oss till andra världar.”

Stig Björkman har också nyligen gett ut en bok med 203 essäer om filmhistoriska landmärken med nya recensioner av regissörer som Hitchcock, Buñuel och Kubrick till senare års Chloé Zhao och Céline Sciamma.

Totalt 816 sidor filmhistoria av en av landets främsta filmskribenter, som inledde sin kritikerbana på tidskriften Chaplin på 1960-talet. Jag mötte honom kort efter hans föreläsning på Göteborg Film Festival 28e januari 2020.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *