Norge i fokus i senaste Popnördspodden- Tisdag 5 oktober 2021

Pussycats från Tromsö

Ännu ett intressant program från Ulf och Åke. Norge var (och är) lite av en vit fläck för oss svenskar kulturellt. Även för min del trots att jag växte upp i Åmål hyfsat nära norska gränsen Mycket beroende på att det aldrig gick att få i norsk tv. Däremot kunde man ju lyssna på radio på mellanvåg och jag minns att jag då och då rattade in dras motsvarighet till Tio i Topp. Den lista som kallades Ti i skuddet fanns från 1965. Så det var mycket nytt och massor av sällan hörda låtar för min del i detta första av två program om norsk pop på 60-talet.

De skriver följande i sin pressrelease:.

“Pop på andra sidan kölen. 

Äntligen har det blivit dags för Ulf Henningsson och Åke Eriksson att gå på tur bland magiska fjäll och fjordar i vårt västra grannland i jakten på popmusikens innersta väsen. 

Här samsas tidiga rock-kungar och storfräsare som Pussycats, Vanguards och Beatnicks med betydligt mindre etablerade namn som gitarrhjältinnan Elin Jensen, Hugger Muggers, Firebeats Inc och Divorced. 

Som vanligt sker en ofantlig mängd namedroppande och vad sägs om så oväntade storheter som Björn Borg och Rolv Wesenlund? “

Lyssna här ;

https://popnerdspodden.podbean.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *