Elvis Presley-trummisen Ronnie Tutt död – Lördag 16 oktober 2021

Ronnie Tutt avliden i en ålder av 83 år. Han var född 12 mars 1938 ï Dallas,Texas och var trumslagaren mest känd för sina många skivinspelningar och turnéer med främst Elvis Presley i det berömda TCB Band. Bl. a hörs han på Aloha from Hawaii via Satellite-tv specialen.

Han spelade även  Billy Joels andra och tredje album; Piano Man (1973) resp. Streetlife Serenade (1974)

Han hade också turnerat och spelat på skivor med Jerry Garcia med vilken han samarbetade flitigt åren 1974 -1978. Därefter kom han att från 1978 fram till mitten av 2010-talet att bli Neil Diamonds permanente trummis på turnéer och skiva.

Ronnie Tutt har spelat på skiva med otaliga andra artister; t.ex Gram Parsons två soloalbum, på första albumet från Lindsey Buckingham och Stevie Nicks 1973, på skivor med Glen Campbell, Johnny Cash, Roy Orbison,Kenny Rogers, Los Lobos, the Carpenters, Elvis Costello. Lalo Schifrin, Johnny Rivers och Michael McDonald.

s.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *